PREMONTREI RENDI SZENT NORBERT GIMNÁZIUM

9700 Szombathely, Széchenyi u. 2.; Tel.: 94 / 333-700; Fax: 94 / 333-699 mellék 34; Mobil: 30 / 414-6202; Email: gimnazium @ szent-norbert.hu

HAT-16-03-0009A 2016/2017-es tanévben a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium és a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium között tartalmas, feledhetetlen program valósult meg. Az előkészítő szakaszban megtörtént a diákok és a kísérő tanárok történelmi, földrajzi, kulturális ismereteinek bővítése, lelki-szellemi felkészítése az utazásra. A két találkozás során megvalósultak az eltervezett, tartalmas programok, amelyek során tudásban, tapasztalatban váltak gazdagabbá a résztvevők. De nem szabad elfeledkezni az emberi tényezőkről sem: a toleranciáról, a türelemről, a másokért vállalt felelősségről. A helyi sajtó, a tömegkommunikáció egyéb csatornái folyamatosan tájékoztatták az érdeklődőket - Vas megye lakosságát, az intézmény tanulóit, tanárait - az éppen zajló eseményekről. A közösen megvalósított termékek során, az értékelő szakaszban, a nemzeti összetartozás témanapján megtörtént a részletes beszámoló a program során az elért eredményekről.

NEMZ-KUL-16-0421A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 2013-tól kezdődően felvállalta a nemzetiségi horvát nyelv oktatását, azzal a céllal, hogy a gradistyei horvát fiatalok számára biztosítsa a folytonosságot az irodalmi horvát nyelv emelt szintű tanulása, valamint a horvát kultúra és hagyományok ápolása terén. Fontosnak tartjuk, hogy e kisebbségi kultúrkincs megismerését elérhetővé tegyük mindazon pedagógusok számára is, akik részt vesznek a horvát nemzetiségű diákok nevelésében és oktatásában. Hittel valljuk: „Nyelvében él a nemzet!”

NTP-MTTD-15-0044Odúpark és madarásztábor a Premontreiben

A 2015/2016-os tanévben is lehetőség nyílt a természettudományos tehetséggondozásra a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül. Az NTP-MTTD-15 pályázatnak köszönhetően az ornitológia iránt érdeklődő biológia tagozatos diákok részt vehettek Szőcén egy 3 napos madarásztáborban és emellett a rendház parkjában kihelyezésre került több madárodú.

NTP-MTI-14-0055

A képre kattintva jelenik meg a tartalom.

„Napkeltétől-napnyugtáig az Őrségtől az Adriáig”

A Nemzeti Tehetség Program NTP-MTI 14 pályázatnak köszönhetően, 2015. május 26. és 30. között egy ötnapos terepgyakorlaton vehetett részt, a gimnázium 15 biológia tagozatos diákja a 9. és 11. évfolyamokból.

HAT-14-03-0004


A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

UT-2015-0001


"Tanulói tudás elemzése és segítése a másodfokú egyenletek témakörében" (pdf)

Ebben a pár oldalban szeretném leírni, hogy mi is történt a 2014-15-ös tanév kezdetén elindult kutatásunk alatt. Beszámolok arról, hogy mit, miért csináltunk, és mi lett az eredménye.